op 4 Juli 2012 is er in Deventer een Bootcamp event! wil jij leren bootcampen en wil je een proefles? kom dan 4 Juli 2012 naar rembrandtkade 9(naast de jachthaven)!

Persbericht OUT!

Woensdag 4 juli 2012 vanaf 18:30 kan je meedoen aan de USA Bootcamp Evening. Naast de jachthaven(Rembrandtkade 9) in Deventer organiseren OUT!-Sport en Fit-Support dit spectaculaire avondje.

Bootcamp in Deventer

Zelf heeft hij het over ‘fitness in de buitenlucht’. In de wandelgangen wordt bootcamp vaak vergeleken met een militaire training. Toch kun je bootcamptrainer Dennis Bierling nauwelijks vergelijken met een sergeant uit het leger. Hij vraagt de deelnemers tot het uiterste te gaan, maar ze krijgen geen straf als het niet lukt. Bierling begon in april met de bootcamptrainingen in Deventer als eigenaar van Fit-Support. “Het leuke van de training is dat je alles wat je onderweg tegenkomt, kunt gebruiken. Klimrekken, afrasteringen, bomen, heuvels, dalen. Dat zijn de natuurlijke fitnessattributen. De training is een combinatie van kracht- en intervaloefeningen. Daarbij zorg ik ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau traint”, vertelt Dennis enthousiast. Deelnemer André had nog nooit van bootcamp gehoord, maar is een fanatiek beoefenaar geworden. ‘‘Een grote plus vind ik dat de training in de frisse buitenlucht is, en dat lopen en fitnessoefeningen elkaar afwisselen.’’

Wat is suppen, en wat doen we hier op deze avond mee?

Deze nieuwe sport is ontstaan uit golfsurfen. Golfsurfers gingen op hun plank staan om met een peddel de golf nog eerder te kunnen oppikken. Op golfloze dagen bleek het peddelen een leuke en goede training om fit te blijven. Nu is het een sport op zich. In de Verenigde Staten is de sport groter dan wind- en golfsurfen bij elkaar.

Het is rustgevend, terwijl je toch je hele lijf gebruikt. Je peddelt met je hele bovenlichaam en zet via je benen de kracht om naar de plank. Ondertussen moet je het lichaam in evenwicht houden. Zo zijn alle spieren in je hele lijf aan het werk.

Het suppen en bootcampen zullen deze avond gratis worden aangeboden door OUT!-Sport en Fit-support. Op de prachtige locatie nabij de Zandweerhaven kunnen zij precies laten zien wat het unieke van suppen en bootcampen is, en waarom jij dit vaker zou moeten doen!

Kijk voor meer informatie op bootcampdeventer.nl of www.fit-support.nl