Lezing/workshop Vrouwen kracht met Diana Bergsma

De neurofysische ontdekkingen van Roger Sperry, Joseph Bogen en Michael Gazzaniga toonden aan dat de beide hersenhelften informatie verschillend verwerken en dat ze beide sfecifieke functies hebben. De linkerhersenhelft is gespecialisserd in taal, logica en analyse. Terwijl de rechterhersenhelft zich toelegd op holistische, visuele en ruimtelijke waarnemeningen.

Die kennis gebruikt creatief psychosociaal werker, familie counselor, soundhealer en kunstenaar Diana Bergsma tijdens haar creatieve en zingeving retraites en workshops met succes. Bij de workshops en buitenlandse retraites ligt de focus op het stimuleren van de vijf zintuigen. Dat doet Diana door beeldend vormen, vocale expressie, dans en beweging aan te bieden waarin zij procesmatig werkt vanuit de verschillen in de hersen helften.

Mensen willen graag creatiever zijn in hun leven maar weten niet hoe. Vaak ontkennen mensen hun diepste verlangens en zitten vastgeroest in rollen.Zij zegt, “vaak zie ik mensen met kleurloze opvattingen veranderen in mensen met fantasierijke, diepzinnige en spirituele ervaringen die een nieuwe energie opdoen en vanuit zichzelf hun leven vorm kan geven”. Diana heeft internationale vrouwen kracht groepen opgezet waarin vrouwen de verschillende rollen als moeder, werkende, partner, dochter, vrouw enz. kunnen onderzoeken. Het unieke is dat ze vrouwen aanspoort om juist vanuit hun eigen creatieve bron te onderzoeken. Het onderzoek wordt dan niet iets wat lijkt op en analyse maar juist door de creatieve verbindende factoren heeft het een positieve uitwerking op de ziel. Ze zegt” ik zie veel vrouwen die voor het eerst hun lijf kunnen voelen en daardoor eenheid geworden zijn”.

vrouwen kracht curssen