Anouk van Duren, psychosociaal welzijnscoach en eigenaresse van de Welzijnspraktijk Zutphen richt zich op relatieproblemen die betrekking hebben op de welzijn. Denk hierbij niet alleen aan de welbekende partner-relaties, maar tevens aan relaties met betrekking tot eten (overgewicht), werk (overspannenheid) en al helemaal jezelf (laag of negatief zelfbeeld).

Ze begeleidt mensen individueel en persoonlijk middels gespreksvoering op basis van de contextuele therapie.

De praktijk heeft zich in Deventer gevestigd binnen de groepspraktijk Via Natura. Van Duren werkt daar samen met onder andere een natuurgeneeskundige, een diëtist en een ontspanningstherapeut. Overgewicht is goed aan te pakken door de diëtist van de groepspraktijk. In samenwerking met Van Duren wordt er gekeken naar de kern van het overgewicht en zal het vanuit meerdere psychologische invalshoeken bekeken en benaderd worden. Zo ook met nek- en schouderklachten, waarvoor men terecht kan bij de ontspanningstherapeut. In samenwerking met Van Duren zal de klacht tevens vanuit de psychische invalshoek gekeken worden, denk hierbij aan de mogelijke last die iemand op de schouders meedraagt.

Contextuele therapie als uitgangspunt

Anouk van Duren werkt vanuit de visie van de contextuele therapie, een therapeutische benadering die problemen en levensvragen niet los ziet van wat generaties lang is doorgegeven en ontvangen. Alles is verbonden met elkaar. Contextuele therapie is een preventieve én herstellende manier van werken in individuele-, familie-, gezins- en ook werkrelaties omdat het rekening houdt met afkomst én toekomst.

Adresgegevens

Noordenbergsingel 1 B Dammanstraat 2

7411 SE Deventer 7203 HT Zutphen

06-16926946 0575-785000